Loctite

Loctite startade i Connecticut 1953 i Dr. Vernon Kriebels laboratorium på Trinity kollegiet. Kemiproffesorn utvecklade ett härdningshämmande system som skapade ett unikt härdlim som var hållfast även om det inte fanns någon luft närvarande. Loctite gjorde sin
första officiella debut vid en presskonferens i New York 1956. Detta unika lim löste problemet med lösa muttrar och annat i maskiner och andra instrument som var ett dilemma som sedan länge var accepterat som ett olöst problem. Under 1960- talet utvecklade Loctite den produkt som de är mest kända för idag och som bl.a. är  mycket användbar inom båtindustrin, nämligen cyanoacrylate (CA) även kallat superlim eller sekundlim. Sekundlimmet är ett snabbhärdande lim vid rumstemperatur. Sedan dess har Loctite utvecklat andra produkter som silikoner, akryler, epoxys m.m.

 

Igenom hela Loctite’s historia har de kontinuerligt utvecklat produkter som ingen trodde var möjliga. Från företagets början och hittills har Loctite uppnått stor succe med sina innovativa produkter. Produkter som är praktiska att ha ombord på din båt för exempel till en snabb reparation.