Knap för båtar

Knap används när båten ska förtöjes. En knap säkrar att förtöjningsrepet fasthålls och inte glider fram och tillbaka i takt med att vågorna får båten att röra sig. Vi kan leverera knapar i flera olika material, så du alltid har möjlighet att välja en look som passar till båten. De mest använda materialen är kromad mässing, rostfritt stål eller nylon. Valet av material är mest av allt en smaksak, eftersom alla knapar är särdeles robusta och hållbara. Notera att knapar levereras i flera storlekar, så du ska välja dem som passar till båten.

Knapar levereras som regel parvis och spegelvänt, så du har en knap till både styrbord och babord sida. När du monterar knapar är det viktigt att du inte råkar byta om på styrbord och babord, för då kommer tågvirket att gå fel genom knapen. Vid monteringen ska du dessutom komma ihåg att försegla skruvhålen så det inte kan tränga in vatten.

Se vårt urval av knapar nedanför och välj en modell som passar i både storlek och material. Om du inte hittar rätt knap här, så pröva att använda sökfunktionen och se hela vårt sortiment. Beställ knapar och annan båtutrustning nu online hos Marineudstyr.dk.